Στη νοτιοδυτική πλευρά της χερσονήσου Κασσάνδρας βρίσκεται η Σίβηρη. Η Σίβηρη θεωρείται ένα  απ’ τα πιο όμορφα τουριστικά θέρετρα  στη Χαλκιδική, γνωστή για την πληθώρα πράσινου και την υπέροχη παραλία της. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως κάθε παραθαλάσσιο χωριό στην Χαλκιδική και ειδικά στο πρώτο πόδι, είναι γεμάτο με ξένους και έλληνες τουρίστες που το επισκέπτονται για το μπάνιο τους ή για να γευματίσουν στις παραλιακές ψαροταβέρνες που υπάρχουν. Η Σίβηρη είναι γνωστή εξαιτίας του Φεστιβάλ Κασσάνδρας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούλιο και Άυγουστο στο μεγάλο αμφιθέατρο που υπάρχει έξω από τη Σίβηρη.

 

Η ΠΑΡΑΛΙΑ

Η παραλία της Σίβηρης έχει ψιλή χρυσαφένια άμμο και πεντακάθαρα νερά η οποία είναι ιδανική και για μικρά παιδιά. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και ωραία μαγαζιά όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, κάποιο δροσιστικό ποτό και φαγητό.

Η Σίβηρη έχει έναν από τους μεγαλύτερους πεζόδρομους στον οποίο μπορείς να απολαύσεις την βόλτα σου έχοντας από τη μία πλευρά την θάλασσα και από την άλλη τα όμορφα μαγαζιά.

Η Σίβηρη φημίζεται για ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο. Το ειδυλλιακό και πανέμορφο ηλιοβασίλεμα της που θα σας συναρπάσει με τα υπέροχα κατακόκκινα χρώματα που παίρνει ο ουρανός όταν ο ήλιος τείνει προς την δύση του.

Για τις βραδινές ώρες, υπάρχει δυνατότητα να διασκεδάσετε σε ένα από τα μπαρ της Σίβηρης και της Καλλιθέας (μόλις 8 χλμ )